Anki Ewing Sävenbrand

- Om mig - About me -

 

 
   
Det handlar om mina bilder. Egentligen började det för längesen, som för de flesta som målar eller ”håller på” med olika sorters skapande. Jag har alltid ”hållit på”, med allt möjligt skapande som har känts meningsfullt; jag minns min första stickning, jag var 5 och ville också ha en stickning när mamma och en väninna till henne hade syjunta. Vi satt i gräset i parken vid Västra Vintergatan i Örebro, det var på våren. Jag envisades med att jag också ville sticka, fick ett nystan med ärtgrönt garn och mamma hjälpte mig att börja. Det var så roligt! Sen har jag hållit på mycket med hantverk av olika slag, allt nytt har varit kul; jag hör till den irriterande grupp som ”kan själv” och som hellre vill gå hem och prova att göra själv än att köpa andras vackra saker…

När Per och jag flyttade till Bryssel kom jag igång ordentligt med ”bildtillverkning”, först med grafik och teckning, sen med måleri.

Nu är det måleriet som fascinerar mig mest, även om den stora kärleken är till färger, vare sig det är i en mönsterstickning eller i akrylfärger, tusch, akvarell, collage, …

 

Det arbetssätt som nu känns roligast är att börja med en duk, inte alltför liten, sen fyller jag den med saker jag tycker om, gamla vykort, foton från min uppväxt, tidningsurklipp, bokstäver, former, kakpapper (de där som ser ut som spets), guldpapper som varit omslagspapper, sjökort, silkespapper mm mm. När det är klistrat och klart och jag har en yta jag gillar så börjar jag måla! Varje målning har sin egen historia, den innehåller idéer, tankar, händelser, minnen som är unika; en del målningar har en gömd historia som bara syns om man vet att den är där.

I galleriet har jag samlat en del av mina bilder. Fler finns att se på www.littlevangogh.be (välj språk, gå till Catalogue och bläddra till Savenbrand), där jag har 10 målningar som vandrar runt mellan olika företag i Belgien. Galleriet kommer jag att uppdatera med nya bilder allteftersom de blir till.  

Hoppas du gillar mina bilder, hör gärna av dig och berätta vad du tycker!

anki.ewingsavenbrand@gmail.com

 

 
<< Tillbaka - back